Dzisiaj jest: 22.11.2024, imieniny: Cecylii, Jonatana, Marka

PRZEPISY KULINARNE

Podziel się z nami swoimi przysmakami :)
Dodaj odpowiedź

Likier jajeczny - domowej roboty ajerkoniak, Advocat

rozpoczęty 3 lata temu przez admin
2021-11-30 19:50 38%
Witam:-) Dzisiaj filmik z przepisem, jak zrobić domowy ajerkoniak, Advocat czy likier jajeczny (a jak Wy go nazywacie??? Piszcie w komentarzach, zobaczymy która nazwa króluje:-) ). Jest kremowy, pyszny, a przede wszystkim naturalny. Ja dla szybkości i prostoty wykonam go w #Thermomix, ale jeżeli go nie macie to wystarczy mikser lub blender i ubicie nim żółtek i reszty składników. Przepis na ok 0,75l , czyli ok 16 porcji po ok 130 kcal każda.
LISTA SKŁADNIKÓW:
- 6 żółtek - 200 g cukru
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 250 g czystej wódki
- 250 g mleka niesłodzonego skondensowanego
Zapraszam do oglądania, "łapkowania", komentowania i SUBSKRYBOWANIA mojego kanału:-)
https://www.youtube.com/watch?v=gVAQhjQ5wVU

 Today a video with a recipe on how to make homemade eggnog, Advocat or egg liqueur (what do you call it ??? write in the comments, we will see which name reigns :-)). It is creamy, delicious and, above all, natural. For the sake of speed and simplicity, I will make it in #Thermomix, but if you do not have it, all you need is a mixer or a blender and beat the yolks and the rest of the ingredients with it. The recipe for about 0.75l, or about 16 portions of about 130 kcal each.
THE LIST OF INGREDIENTS:
- 6 yolks - 200 g of suga
r - 1 tablespoon of vanilla sugar
- 250 g of pure vodka - 250 g of unsweetened condensed milk Feel free to watch,
https://www.youtube.com/watch?v=gVAQhjQ5wVU

 
Polecane
Zapisz się do newslettera:
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingu usług i produktów partnerów właściciela serwisów.
Dołącz do naszej grupy na FACEBOOKu - kliknij w ten pasek ------------------- zainteresowanych promocją na naszej stronie na Facebooku prosimy o kontakt na email: admin@lupka.online